Sinisimpukoita

Italiassa herkuttelin sinisimpukoilla ja minusta oli ihan liian julmaa heittää pois kauniita simpukan kuoria kun ruokailu oli päättynyt. Kotini kuitenkin pursuaa jo koriste-esineitä, joten oli keksittävä jotain käytännöllisempää matkamuistoksi.

Pesin kuoret ja valitsin kauneimmat parit. Otin myös muutaman harjoittelukappaleet, sillä simpuilla on tapana hajoilla jos niitä alkaa rei’ittelemään. Terävällä veitsenkärjellä saa tehtyä hyvän rautalanganmentävän aukon. Kannattaa painaa veitsellä haluttua kohtaa ja pyörittää ennemmin kuorta kuin veistä. Terävän veisten lisäksi tarvitaan pihdit, joilla leikataan ja väännellään rautalankaa, sekä tietenkin korvakorukoukut. Minulla sattui olemaan askartelulaatikossa muutama helmi jemmassa, joilla sain  vähän hienostuneisuutta. Lopputulos: kauniit ja keveät korvakorut muistona Välimeren aalloista ja kulinarismista.

Toisenlaiset merimieshenkiset korvakorut syntyivät samppanjapullon korkeista veisten ja pikaliiman avulla. Koukkuja ja korvakorupohjia saa tosi halvalla askarteluliikkeistä. Muita korviksia olen askarrelut myös dominopalikoista, napeista, höyhenistä, avaimista, Kinder-yllätyksistä ja milloin mistäkin. Mielikuvitus rajana!

– Laura

Mainokset