Zucchinipiiras

Giacomo palaa tänään Budapestiin ja halusin tehdä jotain herkullista meille lounaaksi. Lauran kyseenalaisessa kulinaristikeittiössä syntyi suolainen piiras kauden kasviksista:

Pohja:

70g voita

3 rkl kermaviiliä (ihan tukusaa saa olla, ei mitään lightia!)

1 dl leseitä

1 1/2 – 2 dl jauhoja (itse laitoin sekä ruis- että vehnäjauhoja)

Vuoan voiteluun öljyä ja korppujahoja

Kuva

Pohjan taikina sekoitetaan kulhossa ja asetellaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan siten, että reunat tulevat pari senttiä yli. Itse kaulin taikinan aluksi pöydällä ja nostin sitten vuokaan viimeisteltäväksi, jottein korppujauhot ja öljy myllääntyisi liikaa.

Seuraavaksi leikataan purjo ja zucchini, sekä valmistetaan täyte.

Täyte:

1 kesäkurpitsa

1 purjo

1 dl maitoa

1dl kermaviiliä

2 munaa

1/2 tl suolaa

1/2 dl pinjasiemeniä

1 dl parmesaaniraastetta

1 tl mustapuppuria

Kuva

Kaikki ainekset voi sekoittaa keskenään kuhossa (jolloin kastike levittäytyy kasviksiin kunnolla), mutta siistimman lopputuloksen saa jos asettee purjon ja kesäkurpitsan kerroksittain ja ehkä välillä lorauttaa vähän kastiketta väliin. Pohjalle voi laittaa osan raastetusta parmesaanista, niin siitä tulee makoisampi.

Kuva

Kun täytteet ovat paikoilaan käännetään taikinareunat sisään. Niitä voi halutessaan vähän voidella. Päälle voi hutaista vähän oliiviöljyä ja laittaa muutaman pinjasiemenen ruskistumaan koristeeksi. Kuva

Mulla on kaasulla toimiva portaattmasti säädettävä uuni, jossa ei näy asteita, mutta arvioisin että lämpöä oli noin 225°C. Paista piiras uunin ylä– ja keskitason välissä, noin puoli tuntia, kunnes pinta alkaa näyttää kypsältä. Piiras  nostetaan vetäytymään ja annetaan levätä hyvän aikaa ennen tarjoilua.

Kuva

Buon appetito!

– Laura

Mainokset