Mamman kasvisgratiini

Äidin ensivisiitillä uudessa kodissani Keravalla tein meille herkullista kasvisgratiinia, hänen omasta ohjestaan hieman muokaten. Gratiiniin voi käytännössä laittaa ihan mitä kasviksia haluaa, itse laitoin kaikkia lemppareitani. Maukkaasta ruoasta/lisukkeesta riitti neljäksi päiväksi!

Mamman kasvisgratiini

5-6 perunaa

3 porkkanaa

1/2 pieni kukkakaali

n. 1/4 kaali

1 pieni kesäkurpitsa

2 paprikaa

1 tomaatti

1 kasvisliemikuutio

1 mozzarella-juusto

1 tlk 3 juuston kerma (Valio)

tuoretta basilikaa

suolaa ja pippuria

juustoraastetta

Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Irroita kukkakaalista pieniä kukintoja ja suikaloi kaalia pienemmäksi. Keitä nämä kasvikset puolikypsäksi kasvisliemikuution kanssa. Kuutioi myös paprika ja kesäkurpitsa, ja paista niitä hetki voissa paistinpannulla. Lisää suolaa ja pippuria. Voitele kannellinen uunivuoka. Laita vuokaan puolikypsät (ja valutetut) vihannekset. Kaada 3 juuston kerma niiden päälle. Tämän jälkeen voi halutessaan lisätä mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa päälle. Lisää vielä suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. Laita uuniin 200°C noin 20min, jonka jälkeen ilman kantta vielä noin 10min, että gratiini saa kauniin värin pintaansa. Tarjoile vaikkava mehevän pihvin kanssa (omalla pikku-budjetillani tein kaveriksi lihapullia). Nami nam!

KuvaKuva

– Essi

Advertisements