Siskonmakkarakeitto

Tein tänään elämäni ensimmäisen keiton, joka sai kunnian olla siskonmakkarakeitto. Kyseinen keitto on yksi kouluruoka-suosikeistani ja ”anoppini” bravuuri. Keiton tekeminen oli todella helppoa ja kivaakin!

Siskonmakkarakeitto

8 perunaa

5 porkkanaa

3 sipulia (itse en välitä, korvasin valkosipulirouheella)

1 lihaliemikuutio

1 pkt siskonmakkaroita (7-8 kpl)

1 kourallinen tuoretta persiljaa

1 1/2 l vettä

Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat, ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä ja lisää juurekset. Pyörittele niitä hetki, mutta älä ruskista. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Kun vihannekset ovat melkein kypsiä, lisää siskonmakkarat. ”Pursota” niitä kuorestaan etusormen ja peukalon avulla sopiksi palleroiksi keittoon. Lopuksi lisää joukkoon hienonnettu persilja. Nauti!

Kuva

Kuva

Kuva

– Essi

Mainokset