Suukkoja Italiasta

Tämä on herkkuresepti omalle armaalle. Resepti kuuluu takuulla suklaaleivonnaisten historiaan ja aatelistoon.  Alkuperäinen nimitys ”Baci di Alessio” (Alession suukot) on syntynyt vuonna 1919 Alassiossa. Nämä leivokset ovat tehneet Ligurian kaupungin Italiassa kuuluisaksi ja nykyään se tunnetaan ympäri maailmaa näiden maukkaiden pikku helmien ansiosta.

40 g kaakaojauhetta

30 g hunajaa

500 g hasselpähkinärouhetta

3 munanvalkuaista

250g sokeria

Lämmitä pähinärouhetta esim. mikrossa ja laita sen jälkeen talouspaperille rasvaimuun. Anna jäähtyä ja sekoita sitten kaakaojauhe ja sokeri, mielellän tehosekoittimella, niin että massasta tulee mukavan juoksevaa. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja lisää siihen minimalistinen ripaus suolaa. Sekoita massaan varovasti lastalla vatkatut valkuaiset sekä jauhot ja viimeisenä hunaja.

Laita taikinaa pursottimeen, jos sellainen löytyy,ja muodosta pieniä kekoja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tästä resetistä pitäisi tulla noin 30 kekoa (eli 15 suukoa).

Paista uunissa n.12min 200°C.

Kahden keon väliin tulee tahmea kerros ganachea (kermasuklaata), joka pitää kaksi palaa yhdessä. Siihen tarvitset suklaata 150g ja 100g kermaa.

Lämmitä kerma kiehuvaksi ja sekoita siihen hienonnettu suklaa. Sekoita 5-10 min  tasaiseksi massaksi ja sen jäähdyttyä sekoitetaan vielä sähkövatkaimen avulla jotta saadaan se meheväksi.

Lopuksi yhdistetään kaksi kekoa ganachella ja lopputuloksen kannalta on parempi, jos ne saavat chillailla jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.

– Laura

Advertisements