Kirpparilöytöjä

Turussa asuessani olen ehtinyt kierrellä paljon kirpputoreja! Lempikirppiksiäni täällä ovat: Ekotorit http://www.turunekotori.fi, Minimani http://www.turunminimani.fi/kirppis.html ja Mimmin kirppis http://www.mimminkirppis.com. Myös Linkkikirppikseltä olen tehnyt löytöjä http://linkkikirppis.fi.

Pinnatuolit löysin ekotorilta ja maalasin ne matta-spray-maalilla mustiksi. Spray-maalamisessa kannattaa olla huolellinen, jotta jäljestä tulee tasainen eikä valumia synny. Yhteen tuoliin meni yksi maali-pullollinen ja mikäli haluaisi vielä toisenkin kerroksen, kannattaa spray-pulloja ostaa useampia. Pinnatuoleista saa maalaamalla tosi kivan näköisiä, varsinkin jos uskaltaa rohkeasti maalata eri värein!
Ennen maalaamista tuolit on hyvä pestä ja hioa vanha pinta pois huolella. Spray-maali kuivuu onneksi nopeasti, joten tuoleja ei tarvinnut jättää ulos varkaiden houkuttimiksi.

Kahvikuppi+lautanen ovat arabian vanhempaa tuotantoa. Peltiset teepurkit toimivat tällä hetkellä kynätelineinä (toimii!) ja pienenpieni nahkalaukku on lähinnä koriste, mutta sinne saa esim. pari kolikkoa mukaan parkkimaksua varten. Saviset Amsterdamin pullot ovat aarteeni! Ne löysin Mikaelin kirppikseltä.

Satukirjat säilöön, niistä voi olla joskus hyötyä. Topeliuksen satukirja on vuodelta 1946 ja siinä on kaunista kuvitusta.

Tykkään myös erilaisista purkeista ja purnukoista, kuten näkyy. Ehkä paras löytö tähän mennessä on kuitenkintori.fi:ltä tuo tamminen kokopuinen ruokapöytä tuoleineen. Huomaa yksityiskohdat pöydän nurkissa. Siitä en luovu! 🙂

– Anne

Mainokset