Vadelmainen rahkaunelma

Leivoin viikonloppuna Sihvosilla tällaisen. Lopputulokseen sai olla enemmän kuin tyytyväinen! Muistaa vaan kunnolla jäähdytellä tai syödä vasta seuraavana päivänä, koska yli-innokkaina leikkasimme kakun vielä hyllyvänä ja puolet täytteistä levähti. Joten kärsivällisyyttä! Helppotekoinen ja mukava vaihtelu juustokakuille! 🙂

Kuva  

Pohja:

150 g voita

1/2 dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

1 muna

Täyte:

500 g maitorahkaa

150 g sulatettua voita

1 tlk (120g) smetanaa

3 keltuaista

2 dl sokeria

1 tl sitruunan kuorta

2-3 tl sitruunan mehua

2 tl vaniljasokeria

2 rkl maissijauhoja

3 valkuaista vaahdotettuna

n. 200g pakastevadelmia

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita pehmitettyyn voihin muut ainekset. Painele pohja vuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin odottelemaan.

Tee täyte. Sekoita voisulaan kaikki muut ainekset, paitsi valkuaiset ja vadelmat. Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi ja lisäile lopuksi varovasti täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja painele pinnalle vadelmat. Laita uuniin 175°C hiukkasen yli tunniksi (tai kun näyttää hyvältä). Parhainta kylmänä, mutta käy myös lämpimänä!

-Essi

Mainokset