Karibialainen possupata

Kerrankin mulla oli aikaa kokkailla ja valmistin tällaisen lounaan – tosi hyvää!! Kivoja makuyhdistelmiä, kannattaa kokeilla! 🙂

 

Karibialainen possupata

n. 5 annosta

 

1 rs (300-400 g) porsaan lihasuikaleita

1 (120 g) iso sipuli

1 rkl öljyä

2 tl currya

1 tlk kookosmaitoa

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1/2 dl rusinoita

2-3 omenaa

2 banaania

1 dl cashewpähkinöitä

 

1. Ota liha huoneenlämpöön n. 30 min ennen valmistusta.

2. Leikkaa kuorittu sipuli ohuiksi viipaleiksi. Ruskista lihasuikaleet öljyssä pannulla/paistokasarissa. Lisää joukkoon sipulisuikaleet ja curry. Anna hautua hetken aikaa.

3. Sekoita joukkoon kookosmaito. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla n. 35 minuuttia (tämä on tärkeä vaihe, sillä muuten possusuikaleet jäävät helposti sitkeiksi!)

4. Kuutioi omenat ja viipaloi banaanit. Sekoita rusinat ja paloitellut hedelmät varovasti lihakastikkeen joukkoon. Hauduta vielä n. 5 min. Ripottele pinnalle kevyesti paahdettuja cashewpähkinöitä.

Koristele halutessasi esimerkiksi sitruunamelissalla ja tarjoa riisin kera! Nam!


-Anne

Mainokset