Tomaatti-mozzarellapiirakka

Tämä piiras on hyvä suolainen herkku vaikka juhliin. Tein koko pellillisen ja piirakasta riitti jopa 25 palaa!

 

Pohja:

150 g margariinia

4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1 dl juustoraastetta

1 dl kylmää vettä

 

Paloittele kulhoon rasva ja lisää kuivat aineet, myös juustoraaste. Nypi aineet sormin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin. Laita uuni kuumenemaan 225°C.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Täyte:

 

6 tomaattia

2 pkt mozzarellasiivuja

1/2 prk pestoa

ripaus mustapippuria

basilikaa

 

Viipaloi tomaatit. Asettele levitetyn pohjan päälle tomaattiviipaleet ja mozzarellasiivut. Lisää pestoa tasaisesti pieniä kasoja, ripottele päälle mustapippuria ja laita uuniin n. 20 minuutiksi.

Koristele piirakka tuoreilla basilikan lehdillä.

 
– Anne

Mainokset