TEX-MEX Fiesta

Täydellinen teema syksyn pimeneviin viileisiin iltoihin; kynttilöitä, vahvoja värejä ja tulisia makuja, tulisen tunteikasta musiikkia, tanssahtelevia seniorinoja ja itsensä kylläiseksi syöneitä Grande Gringoja. Meillä oli muhkeat juhlamat viime perjantaina.

La Fiesta, De nada, Hasta la Vista!

Ihmiset pukeutuivat meksikoilaishenkisesti; naiset kuin räikeät mustalaislatinottaret ja miehillä tyylikkäästi leikatut viikset ei myöskään ollut poikkeava näky. Ruokaa oli ihan mielin määrin, mutta onneksi oli kyllä syöjiäkin. Suurimman osan ruuasta olin valmistanut itse etukäteen, mutta kaikki toivat kuitenkin vähän jotakin mukanaan. Ajattelin koota tähän menun antamaan vähän osviittaa, jos vaikka innostutte järjestämään fiestan kotosalla!

Tortillat/burritot: Leivoin maissijauhoa käyttäen 50 kpl, omatekoiset on niin paljon parempia kuin ne kaupan kumiläpyskät. Sarjatuotantona kaverin kanssa onnistuu melko nopeasti, ja lätyt voi valmistaa jo hyvissä ajoin (vaikka edellispäivänä) jos pitää huolen etteivät ne vaanpääse kuivahtamaan ja koppuroitumaan. Resepti

Lihatäytteet: mausteinen possu-sipulisuikalepannu, tacomaustettu jauheliha (laita kaikki lhat marinoitumaan hyvissä ajoin ja paista vasta juuri ennen syömistä), grillattua kanaa, paistettuja kananmunia

Kasvistäytteet: keitettyä riisi-villiriisiä, kaalisuikaleita, maissia, papuja, ituja, paprikaa, sipulia (unohtakaa ne iänikuiset niljakaiset kurkku- ja tomaattikuutiot ja jäävuorisalaatti, käyttäkää tomaatit mielumin salsaan)

Kastikkeet ja lisukkeet: tomaattisalsaa (lämmin/kylmä helppo tehdä jo etukäteen ja tulisuusasteen voi itse valita), quacamolea, kermaviiliä/smetanaa, tabascoa, juustoraastetta

Muuta: Tacolastuja ja niille salsadippi, popcornia, viinirypäleitä, sitrushedelmiä

Jälkiruoka: Mojito-juustokakku, suklainen rahkakääretorttu (kannattaa leipoa jo edellisenä päivänä ja laittaa pöytään tarjolle vasta sitten kun vierailla on jo mahat täynnä)

Juomat: Lime-booli, valkoviiniä, tequilaa (muista että shotti tarvitsee kaverikseen suolaa ja sitruunaa), espanjalaisia oluita, kivennäisvettä

Jos vieraita tulee paljon, kannattaa suosia kertakäyttöastioita, ainakin haarukoita, veitsiä ja mukeja. Laislautasia kannattaa käyttää jos vain mahdollista, sillä tortillat antaa aika paljon nestettä ja paperilautanen saattaa helposti lurpsahtaa ja aiheuttaa sotkun.

Tämä kuulostaa ehkä hurjan pitkältä listalta kaikkea (ja takuulla myös unohdin jotain), mutta tässä on hyvä pohja lähteä arpomaan tuomisia vieraille kun he soittavat ja kysyvtä mitä voisi tuoda tullessaan. Kunhan itse huolehtii perusaineksista niin juhlat voivat alkaa! Tex-Mex on aina takuuvarma teema.

Harmikseni huomasin ottaneeni aivan hävettävän vähän kuvia, mutta tässä on nyt yksi kuva juhlapöydän valmisteluvaiheilta.


– Laura

Mainokset