Sushi Sushi Sushi

Essin lempiruokaa! Kokeilin tehdä sitä ensimmäistä kertaa itse. Tuo valmis tarvikepaketti oli älyttömän kätevä! Se sisälsi kaikki tarvittavat ainekset (myös riisin) ja välineet, ainoastaan täytteet piti hankkia itse. Mukana oli myös selkeät valmistusohjeet, joten ei pelkoa epäonnistumisesta. Kalana käytin sekä kylmäsavulohta että tuoretta raakaa merilohta. Lisäksi laiton sisälle katkarapuja, kurkkua ja avokadoa. 

Kuva

Tein kahdenlaisia susheja. Maki-susheja, jotka on kääritty noriarkkiin (eli siihen merileväpaperiin) ja nigiri-susheja, riisipalloja joiden päällä raakaa kalaa. 

Lyhyt ja ytimekäs ohje: Keitä riisi ohjeen mukaan, lisää riisiviinietikka ja jäähdytä. Levitä noriarkki bambualustan päälle, ja levitä kostutetuin sormin tahmea riisi arkille, mutta jätä tyhjäksi noin pari senttiä yläreunasta. Lisää täytteet hieman reunasta eteenpäin nauhaksi. Rullaa bambualustaa apuna käyttäen tiukalle rullalle. Kostuta vapaa reuna vedellä jotta se liimautuu rullaan tiiviisti. Leikkaa mukavan kokoisiksi paloiksi. Dippaa soija-kastikkeeseen. Nam!

Kuva  Kuva  Kuva  

– Essi

Mainokset