Roskaruokaa?

Meille tuli viikonloppuna roskaruoan kaipuu, ja mikä sitä onkaan parempi tyydyttämään kuin hampurilainen ja ranskalaiset?  Heräsimme asiaan kuitenkin niin myöhään illalla, että supermarketti oli jo kiinni ja kunnollisen jauhelihan metsästys oli mahdotonta. Päädyimme siis tekemään kasvispurilaisia, joista tulikin oikein maukkaita, ekologisempia ja halvempiakin kuin tavalliset. Viime kerralla olimme vähän ahkerampia, sillä teimme myös sämpylät ja ketsupin itse, mutta tällä kertaa nämä kaksi saivat tulla suoraan paketista. Sen sijaan majoneesin teimme itse!

Tarvikkeet:

Hampurilaissämpylöitä

Munakoiso

1 muna

korppujauhoja

mozzarella

salaattia

tomaattia

ketsuppi

majoneesi

Lohkoperunat: n. 1 kg perunaa, öljyä ja haluamiasi mausteita (esim. basilika, oregano, pippuri, paprika, chili, valkosipuli…) -> uunissa noin 20min, mutta anna maustua kuhlossa hetki ennen pellille asettelua

Pihvien sijaan teimme siis paneroituja munakoisoja. Niiden valmistus on helppoa:

1. leikkaa noin sentin paksuiksi siivuiksi

2. ”Itketä” viipaleita pari minuuttia (eli laita suolaa molemmin puolin imemään nestettä) ja pyyhi sitten talouspaperilla tihkunut vesi ja suola pois

3. Pyöräytä kananmunassa

4. Pyöräytä korppujauhossa

5. Paista reilussa öljymäärässä, kunnes kuori on kullanruskea.

Kotitekoinen majoneesi on hyvää ja sen tekeminen on nopeaa ja muistuttaa taikatemppua, mutta rehellisesti sanottuna se kuuluu Giacomon bravuureihin, enkä osaa kertoa tarkemmin kuinka hän sen tekee. Tiedän vain että se tapahtuu silmänräpäyksessä. Katsokaa vaikka you tubesta tutoriaali-video! 🙂

Hampurilaisten kasaaminen on hauskaa ja se voi tapahtua vasta ruokapöydässäkin. Jos ostaa niitä valmissämpylöitä niin ne kannattaa käyttää pannulla juuri ennen tarjoilua niin niisät tulee mukavan lämpimiä ja rapsakoita.

 

– Laura

 

 

Advertisements