Keksitalo

Sain ajatuksen suolaisesta piparkakkutalosta ja sitä oli pakko kokeilla, että onko se ylipäätään mahdollista. Tein taikinan näkkilepä-reseptin mukaan, joka oli siis käytännössä ruisjauhoja, vettä, öljyä ja suolaa. Tässä taikinassa oli se hauskaa, ettei sitä tarvinnut odotella yön yli vaan leipomaan pääsi jo saman tien! Kaulin taikinan suoraan leivinpaperille ja veistelin haluamani malliset palaset taloa varten. Sen jälkeen koristelin palaset suolakekseillä, pähkinöillä ja mausteilla. Uunissa niillä meni vajaa 10min ja sen jälkeen kaikki olikin jo valmista kokoamista varten. En oikein keksinyt kunnolista suolaista liimaustapaa, joten hoidin homman perinteiseen tyyliin kuumalla sokerilla (varokaa aina siinä hommassa sormianne!!!). Kun talo oli kasassa ripottelin sen päälle kookoshiutaleita lumeksi.

 
IMG_6665

Vähän erilainen ja ehkäpä terveellisepi vaihtoehtopiparkakkutalo, jonka voi sitten pistää osiin joulun jälkeen ja nauttia juustojen ja viinin kera! 🙂

– Laura

Mainokset