Punajuurikeitto

Äiti oli pitkään töissä ja päätin tehdä hänelle vähän iltapalaa. Jääkapissa oli iso kasa punajuuria ja niistä sainkin sitten idean! Keitosta tuli maukasta ja äiti nautiskeli sitä myös hymyssä suin. Tätä reseptiä voi myös soveltaa käyttäen eri kasviksia, sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.

6 punajuurta
3 porkkanaa
200g kukkakaalia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
kasvisliemikuutio
2 laakerinlehteä
1/2 l vettä
2 dl ruokakermaa
suolaa ja pippuria
+ sinihomehuustoa

IMG_7019

Kuori ja pilko kasvikset ja laita kattilaan kiehumaan. Punajuuret kannattaa laittaa hieman aiemmin sillä ne vie enemmän aikaa kypsyessään. Lisää kasvisliemikuutio ja laakerinlehdet. Anna kiehua kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Poista sitten laakerin lehdet ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma, pippuri ja suola oman maun mukaan ja anna lepäillä jälkilämpimällä liedessä vielä pieni hetki. Tarjoile sinihomejuustonokareen kanssa.

IMG_7022

– Laura

Advertisements