Rosmariini-oliivi-focaccia

 Erinomainen lisäke ruualle tai ihan sellaisenaan vaikka iltapalaksi! 

20 g tuorehiivaa (tai 1 tl kuivahiivaa)

2 tl sokeria

2,5 dl haaleaa vettä

5,5 dl vehnäjauhoja

1/2 suolaa (+ merisuolaa)

oliiviöljyä

1 punasipuli

kivettömiä mustia oliiveja

rosmariinia (mielellään tuoretta)

 

Liuota hiiva ja sokeri sekä puolet jauhoista veteen ja laita lämpimään paikkaan noin 15 minuutiksi. Annetaan siis hiivan herkutella mieliruuallaan sokerilla! Sekoita sitten loput jauhot, suola ja noin 2 rkl oliiviöljyä joukkoon. Taikinaa voi vaivata vähän, mutta sen on tarkoitus jäädä vähän kosteaksi. Sitten sen annetaan jälleen kohota noin kaksinkertaiseksi. Taikinan voi laittaa leivinpaperille tai sitten matalaan öljyttyyn vuokaan. Kun taikina on asettunut aloilleen siihen tungetaan oliiveja ja sipulipaloja, sekä ripotellaan päälle suolaa ja rosmariinia. Tämän jälkeen sen annetaan kohota noin puoli tuntia lämpimässä (kostean) liinan alla. Ennen uuniin laittoa täytteitä voi vielä vähän täydentää jos näyttää että kohottaminen on tehnyt siitä harvemman. Sitten vaan kunnon loraukset oliiviöljyä päälle ja uuniin! 

200°C ja noin 20 min 
IMG_7052

PS: Kokeile myös eri täytteitä, kuten basilika+tomaatti

– Laura

Mainokset