Parmigiana di melanzane

Sisilialainen klassikkoruoka jälleen keittiön pöydässä! Tällä kertaa sain otettua myös valokuvat, joten nyt saan reseptin kuvine pävineen jakoon!

Tarvitset: 

2 munakoisoa
2 mozzarellaa
2 dl parmesaaniraastetta
500g tomaattimurskaa
2 mozzarellaa 
3 valkosipulin kynttä 
1/2 sipuli

oliiviöljyä
(rypsiöljyä)

Ensin valmistetaan tomaattikastike: kuori ja silppua sipulit ja kuullota ne muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Lisää sitten tomaatimurska ja anna hautua 5 min. Jos löytyy basilikaa (tuoretta tai kuivattua) niin voit lisätä hyppysellisen.

Poista kannat ja viipaloi munakoisot n. 1/2 cm paksuisiksi. Munakoisot pitää ”itkettää” jotta niille ominainen kitkeryys lähtee. Ripottele viipailen päälle suolaa ja anna suolan imeä nestettä itseensä. Pese ja kuivaa sitten viipaleet ja paista ne runsaassa öljymäärässä paistinpannulla. Lisää munakoisoja aina muutama kappale kerrallaan siten ettei ne joudu päällekkäin. Kun ne ovat saaneet vähän ruskeaa väriä ja pehmenneet, ne ovat valmiit. Nosta ne sitten pois pannulta ja asettele talouspaperin päälle ”rasvaimuun”.

Kuva

Viipaloi mozzarella ja raasta parmesaani. 

Kuva

Aloita kerroksittainen pinoaminen uunivuokaan levittämällä ensin pohjalle oliiviöljyä. Sitten tomaattikastiketta, kerros munakoisoja, seuraava kerros tomaattikastiketta, sitten mozzarellaa ja parmesaania, sitten munakoisoja… jne. Tee muutama kerros, mutta koita laskelmoida siten, että päällimmäiseksi jäisi vielä ohut kerros tomaattikastiketta ja koristeeksi parmesaaniraastetta. Paista uunissa 200°C noin 40 min.

Kuva

Voit koristella tuoreellaa basilikalla tai timjamilla. Nauti hyvässä seurassa, hitaasti ja hartaasti.

Kuva

Buon appetitio!

– Laura

Mainokset