Kvinoasushi

Virkistävä vaihtelu tavalliselle sushille! Olo oli syönnin jälkeen keveämpi kun normaalisti. Kvinoa on luonnostaan gluteenitonta, joten se sopii hyvin keliakiasta kärsiville. Se on myös paljon terveellisempää kuin tavallinen riisi ja maistuu todella hyvälle!

Kvinoasushi

6 dl vettä 
3 dl kvinoaa 
3-4 rkl riisiviinietikkaa (omenaviinietikalla tuli myös hyvää!) 
reilu 1 tl suolaa 
1 rkl sokeria 

Nori-arkkeja
Bambumatto

Täytteeksi sushiin voi laittaa mitä haluaa. Me laitoimme: 
kurkkua 
avokadoa 
ituja 
seesaminsiemeniä 

Tee näin: 

Keitä kvinoaa riisin tapaan kunnes kaikki vesi on imeytynyt siihen. Sekoita vielä kuumaan kvinoaan etikka, sokeri ja suola. Anna jäähtyä.

Levitä kvinoaa norille riisin tapaan. Lisää haluamasi täytteet ja rullaa maton avulla. Me ostettin Lauran kanssa jotain sekunda-noreja, joten susheista ei tullut erityisen kauniita… Mutta tosi hyviä! 

Kuva

Kuva

Nauti wasabin, inkiväärin ja soija-kastikkeen kanssa.

Kuva

 

Kuva

 

– Essi

Mainokset