Kotitekoiset Myslipatukat

Myslipatukka on hyvä välipala ja maistuu takuulla kotitekoisena paremmalta kuin kaupan versiot. Tekemisessä saa käyttää mielikuvitusta ja hyödyntää vaikka pähkinäpussien jämiä. Giacomo vähän innostui ostelemaan kaikkea mahdollista, mitä vain pystyi kuvittelemaan myslipatukkaan tungettavan, mutta mun mielestä ihan muutamallakin perusaineksella saa jo aikaan mainioita patukoita.

Tarvitset:

Leseitä
Kuivattuja hedelemiä, pähkinöitä, yms.
Hunajaa
Öljyä (tai voita)

Kuva

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää hunajaa ja öljyä niin paljon, että massasta tulee tarpeaksi tahmeaa. Levitä seos pellille ja taputtele se napakaksi kiinteäksi levyksi. Voit halutessasi leikata veitsellä alustavat muotoviillot. Se auttaa valmiiden patukoiden leikkaamista etenkin jos olet käyttänyt  paljon suurempia pähkinöitä ja hedelmiä. Paista 200°C noin 20 min. Nosta jäähtymään ja anna mielellään jähmettyä useampi tunti (yön yli). 

KuvaKuvaKuva

– Laura

 

Mainokset