Merirosvolaivakakku

Tein kummityttöni merirosvo-teemaisille syntymäpäiväjuhlille merirosvolaivakakun. Tekovaiheita oli monta, mutta kannatti tehdä! Oli mieluinen lahja ja toteutus.

Aloitin tekemällä pohjan aivan normaalilla kääretorttupohjan reseptillä (kyseiseseen kakkuun tein ohjeen kaksinkertaisena.)

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

Kuva

Tein samalla väliin tulevan rahka-kerman (vatkasin vain kermaa, sekaan maitorahkaa ja sokeria) sekä kuorrutukseen tarvittavan kreemin:

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
(kaakaojauhetta, laita silloin aivan aavistus lisää vettä)

Kuva

Kreemi on hyvä olla marsipaanikuoren alla, koska se pitää kosteuden kurissa ja marsipaani ei vety. Jos tarjoilet kakun samana päivänä, ei kreemiä välttämättä tarvita. Silloin tasoitteeksi käy vaikkapa ihan kermavaahto.

Leikkasin jäähtyneestä kakkupohjasta laivan pohjan muotoisen palan. Kostutin pohjapalat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Väliin laitoin kerma-rahkaa, sekä mansikoita ja banaania.

Kuva

Aloin koota palasia päällekkäin niin, että siitä alkoi muodostua laivan runko.

Kuva

Valmiin kakun sivelin kreemillä tasaisesti joka paikasta. Tasaisella pinnalla marsipaanikuorikin on sileämpi.
Kuva

Marsipaanikuorrutuksen laittaminen oli sen verran kriittinen vaihe näin moniuloitteisessa kakussa, etten ehtinyt/muistanut ottaa siitä yhtään kuvaa. Kaulin kuitenkin marsipaanin ohueksi levyksi tomusokerin avulla ja ”heitin” sen kerralla kakun päälle. Massa oli haastava saada nätisti joka kulmasta, joten laivan kärki ja pääty on leikattu ja paineltu uudestaan kiinni. En osaa sanoa miten se kuuluu oikeasti tehdä, mutta sovelsin parhaani mukaan. 😀 Tein veitsellä pintaan ohuesti kuviota ja muutkin koristukset on tehty marsipaanista. Mastot ja purjeet tein ihan paperista ja puutikuista. Juhlissa ohjelmaan kuului vielä kummitytön kanssa marsipaanista laivan asukkien askarteleminen.

Kuva

– Essi

Mainokset