Turkkilainen hääpata

Meidän perheessä on muodostunut pääsiäisen perinneruuaksi turkkilainen hääpata, jonka äiti on joskus taannoin saanut hyppysiinsä. Myös tänä vuonna sain napattua sen myös omaan reseptivarastooni kun seurasin äidin puuhia. 

Ainekset:

1,5 kg lampaan lihaa
1 kg tomaattia
1 kg sipulia
salviaa
mustapippuria
aromisuolaa
oliiviöljyä

Ota jäinen lammaspaisti sulamaan pari vuorokautta aikaisemmin jääkaappiin, jos käytät pakastettua lihaa. Poista sulaneesta lihasta kaikki rasvat (poistaa kitkerän villan maun) ja paloittele liha. Laita liha yöksi marinadiin, jossa on oliiviöljyä, kuivaa salviaa, reilusti mustapippuria ja aromisuolaa. Paista liha kevyesti pannulla. Laita lihan pataan kerroksittain tomaattilohkojen ja sipulien kanssa, muuta nestettä ei tarvita. Paista 200°C:ssa 1 tunti, sitten alenna lämpöä 175°C:een ja anna kypsyä 2 tuntia lisää. Tarkista välillä, ettei neste tule yli astiasta. Jos haluat, voit lisätä lopussa kevytkermaa, mutta se ei ole välttämätöntä. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. ”Ei muuta ku syömään!” – Ulla

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Turkkilaisen hääpadan kanssa tarjoilimme turkkilaista porkkanamuusia:

1 kg porkkanoita
2 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Keitä paloitellut porkkanat pehmeiksi ja muussaa. Mausta. Voit laittaa joukkoon myös lorauksen kermaa, jos haluat kiinteämpää muussia.

Kuva

 

 

– Laura

Mainokset