Porkkanakakku

Tämä herkullinen resepti poikkeaa tavan porkkanakakuista siten, että siinä on pikanttina lisänä rosmariinia ja saksanpähkinää. 

Tarvitset:

• 50 g saksanpähkinöitä 

• 3 porkkanaa 

• 3 rkl rosmariinia

• 2 dl öljyä

• 2 dl sokeria 

• 1 dl fariinisokeria 

• 3 munaa 

• 3  dl vehnäjauhoja 

• 2 tl vaniljasokeria 

• 1 tl leivinjauhetta 

• 1 tl soodaa 

• 1 tl kanelia 

• 1 tl inkivääriä 

• 1 tl muskottipähkinää 

• Kuorrutus:

200g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl tomusokeria

5 rkl puristettua appelsiini/sitruunamehua

 

Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa öljy ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää pähkinärouhe, porkkanaraaste ja rosmariini samalla sekoittaen. Sekoita vehnäjauhoihin muut kuivat aineet ja lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina vuokaan, joka on voideltu tai vuorattu leivinpaperilla. Paista kakkua 180 asteessa uunin keskiosassa noin 60 minuuttia. 

Jäähdytä kakku. Sekoita tuorejuustoon tomusokeri ja sitrusmehu ja levitä kuorrutetta jäähtyneelle kakulle. Anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä noin puoli tuntia. Sen jälkeen kakun voi halutessaan leikata annospaloihin tai koristella esim. pähkinöillä! Taikina on koostumukseltaan napakka, joten siitä saa hyvin leikattua pienempiäkin coctail-kakkupaloja.Kuva

Kuva

 

– Laura

Mainokset