Adrianmeren Aarre

Olen jo pitkään suunnitellut oman lautapelin tekemistä, mutta peli-idea on ollut vähän hakusessa. Kun kävin viimeksi Suomessa, niin kaupasta oli Afrikan tähti -peli loppuunmyyty ja mua harmitti, sillä olen kaipaillut tuota suurta suomalaiskeksintöä. Sain iden toteuttaa vastaavan pelin omin nokkineni!
Löysin roskien yöstä ikivanhan Eurooppa-karttakirjan, joka on toistaiseksi vaan tylsistynyt kirjahyllyssäni, sillä kaikki kartat ovat vanhentuneet jo aikoja sitten eikä niitä kannata seurailla jos on seikkailuun lähdössä (tai eksyy varmasti). Siitä sain kuitnekin oivaa kartta-ainesta lautapelin pohjaksi! Tietysti oli hankalaa saada kokonainen karttapohja aikaiseksi, sillä sivut olivat kaksipuoleisia. Paikkasin puuttuvat palat valkoisella paperilla ja piirsin itse mallista kaiken tarvittavan. Tämä veikin eniten aikaa, joten suosittelen valmista kokonaista karttaa. Tusseilla sai hyvin piirrettyä reitit ja ympryröityä kaupungit.
Pahvikiekkoja on sama määrä kuin alkuperäisessäkin pelissä (30kpl), joista yhdessä piilee aarre. Pientä pyöreää muottia käyttäen leikkasin vahvasta pahvista pieniä ympyröitä ja värjäsin se selkäpuolelta tussin ja kynsilakan avuin ja yritin saada niistä mahdollisimman identtisiä. Kiekkojen kääntöpuolelle laitoin tyhjiä arpoja, raha-aarteita, hengespelastusbonuksen, ilmaisia kyytejä, rosvoja ja aseita (joilla voi ryöstää toisen pelaajan tai hänen aarteensa). Kartassa on myös muutama ”jumittumis”piste ja perinteiset meri- ja lentoreitit. Rahat tein ihan vaan värikkäästä paperista. Muutin punnat euroiksi ja lisäilin vähän omia sääntöjä.
Sen lisäksi tarvitaan noppa ja pelinappulat. Ne tein viinipullonkorkeista siten, että leikkasin veitsellä pohjan tasaiseksi ja väritin päät eri väreillä. 

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

IMG_7703
IMG_7712
IMG_7716

Mainokset