Avokadokakku

Tässäpä teille aivan taivaallinen resepti! Avokado on suosikkiherkkuani, ja ajatus sen käyttämisestä makeassa jälkiruuassa oli jännittävä. Avokadon ja sitruunan makuyhdistelmä muistutti erehdyttävästi kiiviä, kun unikonsiemenetkin näyttivät vihreässä kakussa kiivinsiemeniltä. Ensi kerralla voisin kokeilla tehdä ohjeesta soveltaen vaikkapa juustokakun!

Kakussa piti olla ohjeen mukaan kaksinkertainen määrä unikonsiemeniä, mutta en löytänyt niitä yhdestäkään Loviisan ruokakaupasta… Siispä korvasin puuttuvan määrän lisäämällä enemmän mantelijauhoa. Hyvää tuli!

Kakku on myös mahdollista tehdä gluteenittomana korvaamalla vehnäjauhon kokonaan mantelijauholla. Maku on aivan yhtä herkullinen, mutta rakenne hitusen hauraampi. Tällöin kakun leikkaamisessa kannattaa olla varovaisempi.

Tein kakun hieman tavallista pienempään irtopohjavuokaan. Suosittelen tekemään samoin, sillä kakusta tulee korkeampi, ja se on helpompi halkaista ja täyttää.

Avokadokakku

50 g voita
2 pientä avokadoa
180 g sokeria (n. 2,5dl)
4 munaa (erottele keltuaiset ja valkuaiset)
100 g jauhoa (n. 1,5dl)
50 g unikonsiemeniä
50 g mantelijauhoa
2 tl ruokasoodaa
2 rkl sitruunamehua

Laita uuni lämpenemään 160°C. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Soseuta avokadot, lisää seokseen ja vaahdota ilmavaksi.

Lisää erotellut keltuaiset sekaan yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, unikonsiemenet ja mantelijauho keskenään erillisessä kulhossa ja kääntele ne nuolijan avulla seokseen. Lisää vielä sitruunamehu. Vaahdota valkuaiset ja kääntele varovasti sekaan.

Kuva

Voitele vuoka kevyesti ja kaada siihen taikina tasaisesti. Paista 160°C n. 50 min.

Tee odotellessa täyte:

1 avokado
1 rkl sitruunamehua
200 g tomusokeria (reilu 3 dl)

Soseuta avokado ja lisää sekaan sitruunamehu ja siivilöi tomusokeri joukkoon. Voit valmistaa loppuun sauvasekoittimella, niin että se on tasaisen sileää. Laita jääkaappiin odottelemaan.

Kumoa uunista tullut kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa sitten kahtia ja levitä täyte väliin.

Kuva

Laita kansi paikoilleen. Itse sirottelin valmiin kakun päälle vielä tomusokeria. Kakku paranee  vanhetessaan, erityisen hyvää kylmänä seuraavana päivänä, nam!!

Kuva

Kuva

Kuva

– Essi

Advertisements