Finger food

Nämä makoiset minileipäset menevät minkä tahansa aterian lisukkeena tai alkupalana. 

Tarvitset:
2 dl lämmintä vettä
10 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria
1 dl ruishiutaleita
1 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
Täytteitä (kirsikkatomaatteja, oliiveja, kapriksia…)

Sekoita hiiva, sokeri ja 2 dl jauhoja keskenään ja anna kohota noin 20 minuuttia liinan alla. Lisää sittn loput jauhoista, suola ja öljyä ja vaivaa taikina sitkoisaksi. Jaa taikina pariin osaan ja pyörittele siitä pitko (noin 2 cm halkaisija). Leikkaa pitkosta noin parin sentin levyisiä kakkaroita, pyörittele ne pieniksi palloiksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Anna taas kohota ainakin 5 min. Sitten työnnä haluamasi täytteet keskelle palloa, ja anna kohota 10 min. Juuri ennen uuniin laittoa lirauta kunkin leivoksen päälle tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa.

Kuva

Kuva

Kuva

Paista uunissa 225°C:ssa noin 10min.

Kuva

– Laura 

Advertisements