Gazpacho

Tämä resepti on kotoisin Andalusiasta! Tämä on täyttävä ruoka, vaikkakin se nautitaan kylmänä -sopii siis täydellisesti kuumaan päivään! Gazpacho käy myös alkupalasta.

Tarvitset: 

2 viipaletta vaaleaa leipää (kuivahtanut on parempi)
1dl haaleaa vettä
500g tomaatteja
1 punainen paprika
1 punainen chili
1/2 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 tl mustapippuriapippuria
1 rkl hunajaa

Revi leipä pieniksi paloiksi ja laita veden kanssa kulhoon. Silppua kasvikset. Kun leivät ovat vettyneet, lisää kaikki muutkin ainekset kulhoon ja laita tehosekoittimeen (tai soseuta sauvasekoittimella kulhossa). Tarkista maku; lisää ehkä suolaa&pippuria. Jos haluat keitosta juoksevampaa, lisää hieman vettä. Valmista tuli! Voit laittaa keiton myös jääkaappiin odottelemaan mikäli sitä ei tarjoilla heti.

Kuva

 

 

Mainokset