Palsternakkapaistos

Palsternakat olivat tarjouksessa lähikaupassa, joten ostin niitä varmaan enemmän kuin liikaa. Nyt olen kokeillut kaikenlaisia versiota mihin tuota hassua vihannesta voi käyttää; sosekeittoon, uunikasviksiin, naposteluun jne. mutta suosikkini oli palsternakkapaistos, jonka ajattelin jakaa.  

Tarvitset:

500g parsternakkaa
1-2 omenaa
1-2 punasipulia
timjamia
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
siirappia/hunajaa

Leikkaa palsternakoilta päät ja pese ne juuriharjalla. Höylää ne ohuiksi siivuiksi (ihan kuin kuorisit koko kasviksen loppuun asti). Siivuta omena ja punasipuli ohuksi paloiksi. Asettele ainekset öljyttyyn uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä ja hieman hunajaa. Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa ja lisää muutama timjamin oksa (myös kuivamausteet käy). 

Kuva

 

Peitä vuoka kelmulla noin vartiksi, jotta maut ehtivät tekeytyä. 

Kuva

 

 

Paista uunissa 225°C noin 1/2 tuntia. Lopuksi laita vielä tuoreita timajamin lehtiä koristeeksi ja jos paistos näyttää kuivakalta niin lisää hieman oliivioljyä. 

Kuva

 

Tämä käy illallisen lisukkeena tai kuuman päivän lounaana salaatin kanssa tarjoiltuna.

Kuva

 

– Laura

Advertisements