Grillaa kevyemmin

Grillikausi on avattu ja rasvaisissa pihveissä ja makkaroissa piilee bikinikurvien menettämisvaara. Ei grillissä tarvitse kuitenkaan aina rasvaisen ja epäeettisen lihan tiristä! Kokeile vaihteeksi grillata kasviksia. Niitä voi paistaa tiheäsilmaisellä grilliverkolla tai -levyllä, jolloin tippumisriski ei ole niin suuri.

Kasviksista saa tehtyä hauskoja koktailtikkuja, joita voi höystää tuoreilla yrteillä. Jos tikkujen näpertäminen tuntuu liian suuritöiseltä, myös leikotut kasvikset riittävät ja niistä voi saada aikaan hyvinkin kauniin lautasellisen. 

Tässä joitakin esimerkkejä grillikasviksista:

– Kirsikkatomaatti
– Kesäkurpitsa
– Paprika
– Parsa
– Brokkoli
– Herkkusieni
– Fenkoli
– Sipuli
– Valkosipuli

Yrteistä saa aina kesäistä potkua kaikkeen ja jos haluaa vähän extraa niin voit myös paistaa grillijuustoa (esim. halloumia). Älä myöskään unohda hedelmiä, kuten ananasta ja omenaa!

Tilannekuva 2013-05-05 11-34-31

Vinkki 1: Mausta desin verran öljyä hyvissä ajoin valkosipulilla ja yrteillä, ennen kuin sivelet sitä kasvisten pintaan ennen grillaamista. Voit käyttää myös esimerkiksi rosmariinin oksaa sitten öljyn sivelemiseen!

Vinkki 2: Öljyämisen ja marinoinnin voi jättää myös kokonaan pois. Grillaa kasviset tuolloin vain nahkeiksi ja vähän väriä saaneiksi ja ripottele päälle vähän suolaa. Näitä kasviksia voi tarjoilla esimerkiksi soijakastikeen kanssa!

Vinkki 3: Tee pieniä suupaloja ja syö grillikasvikset syömäpuikoilla. Niitä on mukava dippailla eri kastikkeisiin (esim soijakastike) ja ähky ei pääse iskemään.

Kuva

 

Tervetuloa terveellinen kesä!

– Laura

Mainokset