Mojito-kakut

Kakkua voi syödä myös näin! Mulla oli cocktail-juhlat ja halusin tarjota vieraille kakkua, ilman että siitä syntyy suurta tiskivuorta ja kokoajan saa olla pesemässä uusia pikkulusikoita ja lautasia. Sain idean tehdä myös cocktail kakkuja, jotka voi vaan napata hyppysiinsä ja jatkaa seurustelua vieraiden kanssa. 

Nämä kakkuset voi valmistaa jo edellisenä päivänä, niin varsinaisena juhlapäivänä niistä ei tarvitse stressata. Totuus on, että nämä vaativat hieman askartelua, mutta lopputulos on hauska ja säästyy tiskailuilta ja jäljelle jääneiden kakkusten pakastus on tosi helppoa.

Periaatteessa oit soveltaa minkä tahansa laista juustokakkureseptiä, mutta minä käytin joskus netistä löytämääni reseptiä:

Vaniljainen Mojito-Juustokakku:

Minttusiirappi: 
1,5 dl sokeria 
1,5 dl vettä 
1 vaniljatanko halkaistuna 
3 oksaa tuoretta piparminttua tai minttua 

Pohja: 
175 g LU Domino Minttu-keksejä 
35 g voita tai margariinia sulatettuna 

Täyte: 
3-4 liivatelehteä 
200 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa 
4 dl vaniljalla maustettua rahkaa tai vaniljajogurttia 
2 dl kuohukermaa 
2 limen mehu ja raastettu kuori 

Koristeluun: reilusti tuoretta minttua 

Valmistusohjeet 

Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hieman. Poista mintun oksat. Murskaa Domino Minttu -keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla kuorella. Liuota liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois, vielä lämpimään minttusiirappiin. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele pinta mintunlehdillä. 

(Tällä reseptillä sain pellillisen, n.30 minikakkua)

MINIKAKKUSTEN VALMISTUS:

Leikkaa leivinpaperista (tai jostain vastaavasta) 15-20cm suikale ja teippaa se putkiloksi. Leikkaa putkilosta noin 5cm korkuisia lieriöitä ja asettele ne pellille tai muulle alustalle jonka saat mahdutettua myöhemmin jääkaappiisi.

Kuva
Valmista pohja ja taputtele noin puolen sentin kerros kunkin lieriön pohjalle. Laita pohjalliset lieriöt sitten jääkaappiin vetäytymään ja valmista täyte.

Kuva

Täytä lieriöt täytteellä, mutta jätä yläreunasta noin sentin verran vajaaksi.

KuvaLaita kakkuset jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mutta yön yli on tietenkin parempi. Kakkuset voi myös pakastaa näin.
Kun kakkuset ovat hyytyneet, kuori tukipaperi pois ja asettele ne tarjoiluastialle. Koristele mintun tai sitruunamelissan lehdellä.

Kuva

Vinkki: laita kakkuset hetkeä ennen tarjoilua pakastimen napakoitumaan (jos täyte sattui jäämään vähän löllöksi) ja koristele vasta juuri ennen kuin nostat pöytään tarjolle.

Kuva

 

– Laura

 

Advertisements