Unimaski

Pieni, helppo ja nopea askartelu illalla – aamulla koko kroppa kiittää. Aurinko on alkanut ilmaisemaan olemassaoloaan nyt jo niin aikaisin, että se jo häiritsee. Muistelin sitten äitiäni, joka aina hamuilee mustaa sukkaa tai silmäläppiään, jotta saisi nukutuksi. Nyt mulla on sama vaiva! Onneksi askartelukaappini pullistelee tarvikkeita tällaisia hätätapauksia varten, joten pistin sormet puuhaamaan ennen nukkumaanmenoa (tosin lopputuloskin oli kyllä vähän sitä tasoa..).

Unimaski/uniläpät/silmäläpät/uninaamio 

Tarvitset: mukavaa ja pehmeää kangasta, kaunista kangasta ulkopuolelle ja joustonauhaa (n.40cm)
(Itse käytin joustonauhana vanhaa käyttämättä jäänyttä hiuspantaa.)

Kuva

Leikkaa molemmista kankaista omille kasvoille sopivan kokoiset palaset. Laske noin 1cm saumavaraa haluamastasi loppukoosta. Jos ei ole lähettyvillä assistanttia tai piirtely summamutikassa tuntuu hurjalta niin sitten voin käyttää apunaan omia silmä-/aurinkolaseja! 

Kuva

 

Mittaa kuminauha sopivan mittaiseksi, noin 30cm.

Asettele nurjat pulet vastakkain ja liitä myös kuminauha paikoilleen. Ole tarkkana että jätän kuminauhan oikealle, eli SISÄPUOLELLE ommellessasi nurjat puolet yhteen.

Kuva

 

Ompele ympäriinsä, mutta jätä johonkin kohtaan 3-4cm rako, jotta voit kääntää ompeluksen ympäri. Kuminauhan liitoskohdissa on hyvä tehdä ainakin kaksinkertaiset ompeleet, jottei ne pääse heti livahtamaan karkuun.

Käännä maski ympäri ja parsi kääntöaukko kiinni.

Vinkki: Jos tuntuu että kuminauhan pituutta on vaikea arvioda mallatessa niin jätä lopun kääntöaukko kuminauhan liitoskohtaan ja ompele siis vain toinen pää kuminauhasta kiinni. Lopussa parsimisen yhteydessä on helpompi määrittää kuminauhan loppupituus. 

Kuva

 

– Laura

Mainokset