Amerikkalaiset suklaakeksit

Mieli teki makeaa, joka olisi kuitenkin toteutettavissa ilman ylimääräistä kauppareissua. Kaapissa oli jonkin verran jämäsuklaata ja fariinisokerin korvasin sokeri-siirappi-seoksella. Ja ovathan nämä herkullisia, juuri sopivan pehmeitä sisältä!

Ainekset:

225 g pehmeää voita
200 g sokeria
220 g fariinisokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
375 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
tilkkanen kuumaa vettä
1/2 tl suolaa
pari kunnon kourallista haluamaasi suklaata

 

Laita uuni lämpeämään 175°C.

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini sekä sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla vatkaten. Lisää myös vaniljasokeri. Liuota ruokasooda kuumaan veteen, ja lisää se seokseen suolan kanssa. Siivilöi jauhot sekaan ja lisää lopuksi rouhittu suklaa. Tee pellille mukavan kokoisia palloja, nimittäin nämä leviävät uunissa litteiksi itsekseen. Jätä siis leviämisvaraa. Paista keksejä noin 15 min, tai kunnes saavat mukavasti väriä. Omani jäivät aavistuksen turhan pehmeiksi, joten lisäaika ei liene pahitteeksi!

Kuva

– Essi 

Advertisements