Persikkakakku

Ei ole koskaan tullut kotiin näin mieletöntä tuoksua kakkua leipoessa kuin tätä kakkua valmistaessani! Euforinen elämys suorastaan…

Kuva

Näin se tehdään:

Ainekset: (halkaisija 26cm)

2 dl maitoa
3 tl vanillinisokeria
0,5 dl jauhoja
100 g sokeria
500 g persikoita
hyppysellinen suolaa
3 kanamunaa (isoja)
+ 20ml brandya, jos sattuu löytymään

Pese ja leikkaa persikat lohkoiksi (älä tee liian ohuita siivuja!). Vispaa muna ja sokerit vaahdoksi. Lisää jauhot ja vaniljasokeri siivilöiden ja samalla sekoittaen. Lisää varovasti joukkoon maito (+ brandy). Lisää lopuksi hyppysellinen suolaa.

Kuva

Voitele kakkuvuoka, tai vuoraa se leivinpaperilla (näin tein itse). Täytä kakkuvuoka persikoilla (puolet persikoista). Jos vuorasit vuoan leivipaperilla, voit kääntää kakun ylösalaisin kun sen on valmis. Ota tällöin huomioon miltä persikkakuviointi tulee näyttämään!

Kuva

Kaada päälle taikina  ja lisää loput persikoista tasaisesti. Paista uunissa 180°C:ssa noin 50min. Ten itse noin puolikkaan annoksen, joten 40min oli riittävästi.

Kun kakku on valmis, sen voi keikauttaa ympäri ja koristella esimerkiksi tomusokerilla.

Kuva

Kuva

– Laura

Mainokset