Paistettu kaali

Usein yksinkertainen ruoka on paras ruoka. Ja ilahduttavaa on jos yksinkertainen tarkoittaa myös helppoa valmistusta ja edullista hintaa. Tässä on yksi meidän kyökin maukkaista arjen vakkareista: paistettu kaali. Käy pääruuasta ja lisukkesta.

Tarvitset:

1 kaali 
3 valkosipulin kynttä
3 anjovisfileetä purkista
rouhittua chiliä (peperoncino)
oliiviöljyä
suolaa&pippuria

Silppua kaali. Kuori valkosipulit ja murjo ne veitse lappealla puolella niin, että ne pysyvät suunnilleen yhtenä palana, mutta niiden rakenne rikkoontuu. Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä pannulla ja lisää siihen anjovisfileet, 1 tl ruohittua chiliä ja valkosipulit. Paistele pari minuuttia kunnes anjovikset ovat jo aika lailla osissa ja valkosipulit kypsentyneet. Lisää silputtu kaali ja mahdollisesti tilkka vettä ja anna höytyyntyen laskeutua kuvun alla (n.10min). Voit käännellä hieman. Kun kaalien tilavuus on pienentynyt alle puoleen, voit ottaa kannen pois ja käännellä paistosta hieman aktiivisemmin. Kun kaalit tuntuvat pehmenneen (n. 10min), ne ovat valmiita tarjoiltavaksi.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

 

– Laura 

Advertisements