Marinoidut kikherneet

Kikherneissä on poweria! Valmistin ison erän niitä meidän Lapinmatkalle mukaan, sillä niissä on hyvät ravintoarvot, vatsa täyttyy mukavasti ja ne säilyvät hyvin muutaman päivänkin auton takakontissa.

Marinoidut kikherneet

400g kikherneitä
1-2 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta persiljaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Liota kikherneitä vähintään 8 tuntia (yön yli). Vaihda sitten vesi ja keitä niitä noin 45min hiljalleen. Tämän jälkeen ne ovat sopivan pehmeitä ja ne voidaan maustaa. Lisää noin teelusikallinen sekä suolaa että pippuria, silppua sekaan persilja ja (valkosipulipuristimella) hienonnettu valkosipuli. Lisää kunnon loraus, vajaa desin puolikas, oliiviöjyä ja sekoita. Laita suljettuun astiaan tekeytymään.

Kuva

Kuva

Kuva

 

– Laura

Mainokset