Kasvisnyytit

Kasvisnyytit voi valmistaa joko uunissa tai grillissä. Niissä on kesän maut -juuri ne joista itse pidät eniten!

Tarvitset:

Kasviksia (peruna, porkkana, bataatti, kesäkurpitsa, kaali, paprika, sipuli, valkosipuli, kukkakaali, brokkoli, herkkusieni jne.)
Tuoreita yrttejä (timjamia, persiljaa, sitruunamelissaa jne.)
Oliiviöljyä
Suolaa (merisuola käy hyvin)
Pippuria
(Parmesaania)
Vahvaa alumiinifoliota
+ Tuorejuustoa

Esikeitä kovat vihannekset (peruna, porkkana, bataatti) melkein kypsiksi suolatussa vedessä. Leikkaa muutkin kasvikset mukavan kokoisiksi kuutioksi. Sekoita kaikki kasvikset suuressa kulhossa mausteiden, yrttien ja reilun öljylorauksen kanssa. Anna maustua hetken verran.
Leikkaa alumiinifoliosta 20x20cm neliöitä ja asettele pyödälle. Laita niiden keskelle kasa kasviksia ja halutessasi voit raastaa kasan päälle hieman parmesaania.

IMG_9864

Sulje nyytit parhaasi mukaan niin, etteivät täytteet pääse valumaan sivuilta. Jos ylös jää vähän rakoa niin se ei haittaa. Laita pellille/grilliritilälle.

IMG_9866

Paista uunissa keskitasolla 200°C 30-40min tai grillissä, kunnes kasvikset ovat selvästi saaneet väriä ja pehmenneet syömäkelpoisiksi.
Tarjoa tuorejuusto-nokareen kanssa!

IMG_9871

– Laura

Advertisements