Sanmark’s salad

Kävin Helsingissä Johanin luona kylässä ja hän antoi luvan minulle julkaista yhden bravuuriresepteistään, jota sain hänen valmistamanaan nauttia.

Kyseessä on siis chevre-juustoon kruunaama salaatti, selkeämmin suomeksi siis vuohenjuustosalaatti. Juuston saa näppärästi annoskokoonsa leikattuna suoraan juustotiskiltä!

Tarvitset:

Mehevän Chevre-palan (1/annos)
Tammenlehväsalaattia
Rucolaa
Kirsikkatomaatteja
Pinjasiemeniä
Viinirypäleitä
Hunajaa
Oliiviöljyä
Balsamicoa
(suolaa&pippuria)

Puhdista ja paloittele kasvikset ja asettele lautaselle. Paista pinjansiemeniä öljytilkassa pannulla hetken verran, jotta ne saavat hieman väriä.

Kuva

Laita juustoviipaleet leivinpaperin päälle pellille ja sivele niiden päälle hunajaa. Paista uunissa grillivastuksilla muutaman minuutin ajan, kunnes juusto pehmenee ja sen pinta saa hieman väriä.

 Kuva

Älä kuitenkaan missään tapauksessa annan juuston sulaa liikaa, että se lähtisi valumaan pitkin peltiä. Käytä mielummin kikka kolmosta: pieni keittiöpuuhiin tarkoitettu ”liekinheitin” ruskistaa juuston pinnan myös kauniiksi.

Kuva

 

Siirrä juusto lastan avulla lautaselle salaattipedille. Ripottele päälle paahdetut pinjasiemenet. Rouhi halutessasi hieman pippuria (ja suolaa). Tarjoile balsamicon ja oliiviöljyn kanssa saman tien. ”Smaklig maltid!”

Kuva

 

– Laura

Mainokset