Lohikakku

Viimeisenä työpäivänäni ennen lomaa halusin muistaa mukavia työtovereitani viemällä töihin jotain makuhermoja kutkuttavaa tarjolle kahvihuoneeseen.
En ole ennen tehnyt suolaisia kakkuja, mutta rohkenen sanoa että ensimmäiseksi yritykseksi lopputulos oli erinomainen. Muokkasin netistä löytämääni reseptiä omannäköiseksi ja tällaista sain aikaan:

Pohja:

3 Real-leipäviipaletta
10 hapankorppua
0,5 dl vettä
75g leivontamargariinia
(kevätsipulin vartta)

Täyte:

350g kylmäsavulohta
4 dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
nippu tilliä 
tuoretta persiljaa
1 kevätsipuli (tai punasipuli)
4 liivatelehteä
1/2 sitruuna
suolaa & pippuria
mätiä 

Valmista ensi pohja sekoittamalla kaikki aineet keskenään monitoimikoneessa, tai sauvasekoittimessa kulhossa. Tasoittele massa leivinpaperilla vuorattun irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet veseen likoamaan. Vatkaa kermat vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuustot, silputtu lohi, yritit, mausteet ja sipuli ja sekoita tasaiseksi massaksi. Purista puolikkaan sitruunan mehu kulhoon. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne sitruunamehun joukkoon. Laita kulho mikroon noin 15 sekunniksi, jotta liivatteet sulavat. Kaada ne sitten täytemassan joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. 

Kuva

Lisää valmis täyte pohja päälle ja anna jähmettyä jääkaappissa yön yli. Voit koristella kakun jo valmistusvaiheessa tai juuri ennen tarjoilua. Käytä koristeena esimerkiksi sitruunaviipaleita, mätiä, tilliä, kurkkua, kevätsipulia, ruohosipulia jne.

Kuva

Maukkaita kahvihetkiä!

– Laura

 

Advertisements