Läppärilaukku

Taas kierrätetään vanhasta uutta ja hyödyllistä:

Leikkasin kauan sitten poikaystävän vanhoista farkuista itselleni farkkushortsit ja niiden farkkujen lahkeet ovat viruneet yksinäisinä kangaskaapissani aina siitä lähtien. En ollut raaskinut heittää niitä poiskaan, sillä koskaan ei oi tietää jos niitä vaikka tarvitsisi (- varsinainen hamsteriluonne). Nyt niille kuitenkin tuli käyttöä! Mulla ei ollut minkäänlaista suojapussia kannettavalleni, joten sellainen piti askarrella.

Kuva

Näissä vanhoissa farkuissa oli jo sivusaumat sopivasti kohdillaan ja lahje sattui olemaan juuri oikean levyinen. Piti ainoastaan tehdä ala- ja yläsaumat  sekä askarrella etutasku piuhoille. Toinen turhake, joka kaapistani löytyi, oli tuhoutunut fleece-kankainen kaulahuivi, jonka ehjistä osista sain tehtyä pehmeän sisäpussin.

Aloitin mittailemalla ja sommittelemalla kankaita koneen mittojen mukaisesti, lisäsin kunnon saumavarat tietenkin. Leikkaisin palaset irti, sommittelin, nuppineulasin ja ompelin osaset yhteen.

Kuva

Ensiksi ompelin taskun paikalleen. Tämän jälkeen ompelin erikseen sisäpussin ja ulkopussin, jotka yhdistin lopulta yhdeksi ompelemalla nurjat vastakkain. Pieni kääntöaukko piti jättää, jonka suljin sitten käsin ommellen käännettyäni koko hela hoidon ympäri. Kannen kiinnityssysteeminä käytin tarranauhan palasia, mutta laitoin kuitenkin koristeeksi napin.

Kuva

En ollut kovinkaan huolellinen askarrellessani tätä sunnuntain viimeisillä tunneilla pakon edessä. Lopputulos on kieltämättä räpellys, mutta tämä saattoi ehkä inspiroida jotakuta  kokeilemaan jotain vastaavaa. Ja kyllä tämä pussukka on ajanut asiansa oikein malikkaasti nyt jokapäiväisessä käytössäni! 🙂

-Laura

Mainokset