Luumupannari

Nyt on luumujen aika. Kilohinta on laskenut jo alle 50 centin!

Kokkailin yksinäisen iltani kunniaksi yhden tytön verran luumupannukakkua, mutta aion laittaa tähän reseptin, jonka aineemäärät ovat riittävän suuret muutamalle muullekin nälkäiselle.

Luumupannukakku:

(Tällä reseptillä tulee iso piirakkavuoallinen)

700g luumuja (myös kriikunat käy)
3 dl maitoa
3 munaa
1 dl (ruoko)sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
50g sulatettua margariinia / 0,5dl öljyä
hyppysellinen suolaa

Kuva

Sekoita taikinan ainekset kunnolla keskenään (kuplia ja kuoheutta kehiin!).  Helpointa on aloittaa vatkaamalla ensin munien rakenne rikki ja sitten lisäillä muut ainekset. Anna taikinan tekeytyä hetken verran.

Pese ja lohko luumut ja poista kivet. Asettele ne voideltuun vuokaan. Kaada päälle taikina ja laita uuniin 180°c. Paista 35-40 minuuttia.

Jos tarjoilet lämpimänä, voit tajoilla kylkiäisnä hieman vaniljajätskiä tai hunajaa. Jos haluat tarjoilla kylmänä, voit sirotella pannarin päälle tomusokeria siivilän läpi.

Kokeile myös tätä reseptiä omenalohkoilla!

Kuva

Herkkuhetkiä!

– Laura

Advertisements