Matkamuisto

Kuva

Sillä välin kun muut turistit Koh Sametin rannalla kävelivät rantaviivaa pitkin näkinkenkiä etsiskellen, minä möyrysin hankalakulkuisessa kivilouhikossa meren mukana tulleita aarteita etsien. Varsinaisia arvoesineitä tai aarrearkkuja ei ollut rantautunut tällä kertaa, mutta sitäkin enemmän merenelämää nähneitä muovi- ja lasiroskia. Muut turistit katsoivat pitkään kun raahasin mukanani pahanhajuisia, likaisia ja kurttuisia eläinten rehusäkkejä bungalowni edustalle. Sisäinen askartelijani näki näissä rehusäkeissä uusiokäyttöpotentiaalia ja minun oli saatava ne mukaani tulevia puuhasteluja varten. Putsasin säkit ja pakkasin rinkkaani.

Nyt kotona askarteluvimma yllätti ja sain toteutettua ideani. Rehusäkeissä on vankka rakenne ja siksi se sopisi hyvin kauppakassiin, jossa kulkee välillä kilokaupalla kasviksia ja hedelmiä. Tai miksei vaikka kirjakassiinkin – lääkiksen opukset eivät nimittäin ole painoltaan mitään Aku Ankka-luokkaa.

En käyttänyt ompeluun mitään kaavoja, vaan elin oikeastaan kuvioinnin ehdoilla. Pyrin säilyttämään mahdollisimman paljon alkuperäisiä ompeleita ja vahvensin niitä tarvittaessa.

Kuva

Ompelin sisäpussin kankaasta, joka sekin on itseasiassa matkamuisto (kanga, Tansaniasta).

Kuva

Tilavuutta saadakseni en tehnyt ihan yksinkertaisinta kassimallia (2 X neilö) vaan ompelin kassiin suorakulmaisen pahjakaitaleet ja laskostin valmiin putkilosäkin reunat seuraamaan haluttua mallia ompelemalla niihin ”nipistyssaumat”.

Kuva

Kantohihnat sain käveästi leikattua säkin yläosasta pituutta pois. Lyhennys täytyi tehdä muutenkin, sillä rahusäkin mitat ovat yleensä 50cmx100cm. Myös kantohihnaan tein vahvennuksen puuvillakankaasta. Se oli esteettinen, mutta myös käytännön valinta, sillä muovi ei aina tunnut kovin mukavalta ihoa vasten.

Kuva

Nyt jälkikäteen voin hymyillä, sillä matkamuistona hauska thaimaalainen rehusäkki toimii apuna arjen askareissa paljon enemmän kuin laatikossa lojuva näkinkenkäkokoelma.

Kuva

Kuva

– Laura

Mainokset