Marsipaanitöitä

Meillä oli koulussamme marsipaanikurssi, jota olinkin kovasti odottanut. Teemamme oli ”kehdosta hautaan”, eli teimme marsipaanikoristeita erilaisiin tilaisuuksiin kastajaisista häihin ja muistotilaisuuksiin. Ajattelin esitellä joitain tekemiäni töitä.

Kurssimme alkoi ristiäisteemasta. Tein kaksi erilaista nukkuvaa vauvaa, haikaralaatan ja vauvatossut.

KuvaKuvaKuva

Kuva

Kihlajaiskakun koriste.

Kuva

Ylioppilashattu valmistujaiskakkuun.

Kuva

Hääpari hääkakkuun. Kieltämättä omastani tuli hieman koominen 😀 täytyy vielä harjoitella.

Kuva

Ruusuja ja neilikoita.

Kuva

Tässä muutamia tilauskakkuihin tekemiäni marsipaanitöitä. Punaiset baby-converset sekä Star Wars-hahmoja.

Kuva

Kuva

Krokaani, eli koristeellinen mantelimassasta valmistettu hääkoriste. Koristelin sen pikeerillä ja marsipaani-orkideoilla.

Kuva

Marsipaanityöt ovat pikkutarkkuutta vaativia, tai ainakin itse pyrin tekemään niistä aina mahdollisimman aidon näköisiä. Marsipaani on muotoilumassana haastava, se kuivuu nopeasti mutta pehmenee ja möhjääntyy vielä nopeammin, tahmaa kädet ja sotkeutuu helposti. Itselleni on käynyt usein niin, että juuri kun olen saanut yhden kohdan viimeisteltyä, olen sattumalta litistänyt/sotkenut/kolhaissut jotain toista kohtaa. Eli aika usein menee hermot. Mutta marsipaanista saa tehtyä kauniita yksityiskohtaisia koristeita, jos on vain hieman kärsivällisyyttä. Ja harjoittelu tekee mestarin. Itse opin tekemään oikeanlaisen ruusun vasta nyt, vaikka olen tehnyt niitä kakkuihin jo pari vuotta. On kivaa oppia uusia asioita!

Marsipaanitöitä varten on olemassa useita kaavoja ja ohjeita ja työkaluja. Työkalut, erilaiset veitset ja muotit, ovat hyödyllisiä muotoilussa, mutta itse teen hahmoni ilman kaavoja omalla tavallani.

Pidän marsipaanitöiden pikkutarkkuudesta. Kolmiuloitteisten koristeiden tekeminen on uutta minulle, koska olen aikaisemmin vain piirtänyt tai maalannut. Tällä alalla nämä taiteellista silmää vaativat työt ovat kuitenkin aivan lemppareitani ja haluankin kehittää sitä puolta paljon pidemmälle. 🙂

– Essi

Mainokset