Höyrytetty Brokkoli

Niinä päivinä jolloin joudan kotiin lounastauolle rakastan tehdä tätä nopeaa ja yksinkertaista, mutta maukasta, täyttävää ja terveellistä ruokaa itselleni. Olen kovasti salaattien perään, mutta tässä tulee samassa myös se lämpimän ruuan antama tyydyttävä tunne, josta nautin myös suuresti. Höyryttämällä kasviksia säästää myös suuren osan niiden ravintoarvosta.

Tarvitset:

500g parsakaalta/kukkakaalta
Oliiviöljyä
Parmesan-juustoa
Suolaa ja pippuria

kattila + kansi, kuumuutta kestävä ritilä

Paloittele brokkolit mukavan kokoisiksi paloiksi. Älä suinkaan heitä pois parsakaalin vartta, vaan kuori sen kova ulkoreuna pois ja paloittele kukintojen jatkeeksi. Laita kattilaan vettä niin, että veden pinta on muutaman sentin pohjaa korkeammalla. Laita liesi kuumaksi ja peitä ritilä kasviksineen, jotta muodostuu ”höyrykammio”. Höyryttele kasviksia 10-15min, kunnes ne ovat pehmenneet tarpeeksi omaan suuhusi sopiviksi. Nosta brokkolit lautaselle, raasta niiden päälle parmesaania, sirottele suolaa ja pippuria hiukkasen ja vielä lopuksi loraus oliiviöljyä. Tosi hyvää!

Kuva

Kuva

– Laura

Mainokset