Kurpitsapiirakka

Syksyn ja Halloweenin ehdoton herkku on kurpitsapiirakka. Sen lämmin ja mausteinen maku sopii syksyyn ja antaa jo ajatusta lähenevästä joulustakin. Koverrettuasi kurpistasi pistäpä piirakaksi!

Kurpitsapiirakka

Pohja:
3-4 dl vehnäjauhoja
50 g voita
0,5 dl  kermaviiliä
2tl sokeria
0,5 tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte:
500 g kurpitsasosetta
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
2 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl suolaa
(1tl muskottipähkinää)

Lisukkeeksi: kermavaahtoa, 1tl kardemummaa

Valmista ensin pohjataikina sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä taikina tasaisesti (myös reunoille!) öljyttyyn/voideltuun piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin odottelemaan.

Kuva

Jos et käytä valmista kurpistasosetta, keitä kurptsan palaset pienessä sokerilla maustetussa vesimäärässä pehmeiksi ja soseuta. Anna kurpitsasoseen jäähtyä. Lisää sitten kaikki täytteen ainekset ja sekoita huolellisesti.

Kuva

Kuva

Paista piirakkapohjaa yksinään 200°C:ssa kymmenisen minuuttia. Kaada sitten täyte pohja päälle ja laske uunin lämpötilaa 175°C:seen. Paista kokonaisuudessan uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla piirakan keskeltä.

Kuva

Kuva

Vispaa kerma kadremumman kanssa vaahdoksi ja lisää halutessasi sokeria. Mun mielestä kurpitsapiirakka on parasta kylmän (mielellään yön yli levänneenä) kardemummakermavaahdon kanssa, mutta tiedän ihmisten harrastelevan myös kuumaa piirakkaa vaniljajäätelön kera. Ihan miten itsestä parhaalta tuntuu! 🙂

Kuva

Makoisia kurpitsahetkiä,

Laura

Advertisements