Nokkos-metsäsienirisotto

Tämän herkun valmistamiseen käytin isohaperoita ja kuivattuja nokkosia. Pohjana perinteinen risotto, jonka maustoin lisäksi sitruunalla ja valkoviinillä. Nokkosen voi korvata esimerkiksi pinaatilla tai yrteillä.

Nokkos-metsäsienirisotto

1 – 1 1/2 dl kuivattuja nokkosia
1 dl sieniä
4 dl risottoriisiä
1/2 dl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
5-10 dl kasvislientä (lisätään aina tarvittaessa)
2 dl valkoviiniä
3 dl parmesanraastetta
1 sitruunan kuori ja mehu
suolaa ja pippuria

Kuutioi sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä. Kun ne ovat mukavan pehmenneitä, lisää riisi ja kuullota koko komeutta muutama minuutti miedolla lämmöllä. Keitä kattilassa kasvisliemi.

Lisää riisin joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä noin puoliksi. Sen jälkeen aloita kasvisliemen lisääminen pienissä erissä niin, että risotto on koko ajan juoksevaa ja ettei se missään vaiheessa ota kiinni pohjaan. Kuitenkin se saa hyvin miedosti kuplia ja neste imeytyä rauhassa. Tässä vaiheessa lisäsin sienet, nokkoset ja sitruunat. Kun riisi on viittä vaille valmista, eli siinä on vielä hieman kova ydin, lisää parmesanraaste. Mausta. Risoton on tarkoitus jäädä löysän juoksevaksi, mutta sopivan al denteksi.

Kuva

Tarjoilin risoton broilerinfileen ja persiljan kanssa.

Kuva

– Essi

Advertisements