Suden korvat

Naamiaiset tulossa? Olisiko Iso Paha Susi hyvä? Ja toinen voisi olla Punahilkka? Aloitetaan korvista.

”Sitten hän astui vuoteen luo ja vetäisi uutimet syrjään. Siinäpäs mummo makasi myssy silmillään ja näytti kovin salamyhkäiseltä ja merkilliseltä. 
– ”Kuules, mummo, miksi sinulla on niin isot korvat?” 
– ”Jotta paremmin kuulisin sinun puhettasi” – kuului ihmeen käheä vastaus.”

Kuva

Tarvitset:

karvakangasta (n 15 cm)
sisäpuolen kangasta (n 15cm)
kaksikaarisen hiuspannan
neula+lanka / ompelukone

Kuva

Aloita leikkaamalla karvakankaasta reilun kokoiset kolmiot. Leikkaa sisuskankaasta saman malliset, mutta 2 cm pienemät kolmiot. Leikkaa isoista kolmioiata ylin huippu pois.

Ompele karvakankaan yläosan tasanne taskumaisesti (kts. yllä oleva kuva) nurjalta puolelta. Ompele tämän jälkeen sisä- ja ulkokankaan sivut nurjalta puolelta yhteen. Käännä ympäri.

Kuva

Taita kunkin korvan laidat keskustaan päin,  keskelle jäävä sivua  hieman enemmän. Mallaa korvat pantaan (katso myös miltä näyttää kun on päässä). Ompele korvat napakasti kiinni molempiin kaariin, siten että niiden väliin jää ainakin sentin rako. Tämä estää korvia vaappumasta edestakaisin ja ne pysyvät kauniimmin asennossa.

Kuva

Susi-asu vaatti tietenkin myös hännän, jonka voi tehdä samasta karvakankaasta kuin korvatkin. Myös (vampyyrin/eläimen) tekohampaat ovat hauska lisä! Pukeudu muuten harmaan/ruskean sävyihin. Tässä on hyvä malli kasvomaalauksen tekoon:

kasvomaali

– Laura

Mainokset