Tiramisu-kakku

Herkullinen jälkiruoka, jota tarjoilin isänpäivänä. Tämäkin kakku paranee vanhetessaan!
Saattaa näyttää siltä, että kakku olisi kovin monivaiheinen, mutta se on todella simppeli ja vaivan arvoinen!

Tiramisukakku

Pohja:

4 munaa
+ 2 keltuaista
2,5 dl maitoa
345 g vehnäjauhoja
400 g sokeria
19 g leivinjauhetta
4 g suolaa
170 g voita, pieninä kuutioin

1. Yhdistä kulhossa kaikki kuivat aineet, myös sokeri. Ala sekoittaa yleiskoneessa lapavatkaimella, sähkövatkainkin käy. Lisää voita pikkuhiljaa. Seoksesta pitäisi tulla hienon murumaista.
2. Kaada maito ohuena nauhana samalla sekoittaen.
3. Lisää munat yksi kerrallaan. Vaahdota hetki nopeammalla teholla.
4. Kaada massa kolmeen vuokaan tai vaihtoehtoisesti pellille. Paista 175°C n. 20-30 min tai kunnes kypsä. Jos teit pohjan pellille, leikkaa valmiista pohjasta kolme samankokoista ympyrää. Jos taas vuuissa paistetut pohjat tuntuvat liian paksuilta, leikkaa ne kahtia ja tee vaikkapa kaksi kakkua!

Coffee créme:

3 keltuaista
60 g sokeria
25 g maissitärkkelystä (Maizena)
8 g vaniljasokeria
2,5 dl täysmaitoa
25 g voita
n. 1/2 dl vahvaa kahvia

1. Kiehauta maito kattilassa. Vaahdota keltuaiset, sokerit ja maizena keskenään.
2. Lisää kiehautettu maito varovasti sekaan VAROVASTI ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada sen jälkeen koko seos takaisin kattilaan ja jatka vispaamista miedolla lämmöllä kunnes seos muuttuu paksuksi.
3. Lisää kuutioitu voi vähitellen ja sekoita kunnes créme on tasaista. Laita kylmään odottamaan.

Mascarpone frosting:

400 g mascarpone-tuorejuustoa
400 g kuohukermaa
tomusokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan

1. Vaahdota kerma ja notkista tuorejuusto. Yhdistä ja vaahdota hetki. Mausta sokerilla.

Kostutusvesi:

5 dl vettä
125 g sokeria
Amarettoa

1. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Jäähdytä. Mausta Amaretolla (saa maistua).

Lisäksi tarvitset aitoa kaakaojauhetta ja halutessasi suklaata koristeiden valmistamiseen.

Kakun kokoaminen:

Kostuta ensimmäinen pohja ja levitä päälle coffee créme. Laita päälle toinen pohja, kostuta ja levitä osa mascarponevaahdosta. Laita viimeinen pohja ja kostuta kevyesti. Päällystä kakku siististi lopulla mascarpone frostingilla. Sihtaa päälle kaakaojauhetta ja asettele suklaakoristeet.

Tässä isänpäivänä tekemäni versio.

Kuva

Tässä taas koulussa tekemiäni kakkuja.

KuvaKuva

Kakkujen suikerot suklaakoristeet on tehty levittämällä sulaa suklaata leivinpaperi/kalvo-suirolle, ja taivuttelemalla se kiekuralle. Päät voi laittaa pöytään kiinni teipillä. Suklaan kovetuttua irroita paperi varovasti. Muut suklaakoristeet on tehty pursottamalla sulaa suklaata leivinpaperin päälle.

– Essi

Advertisements