Rosmariini-kurpitsa

Tässä olisi taas yksi helppo ja herkullinen resepti Italiasta. Tähän sain hyvin käytettyä jämäksi jääneen kurpitsan puolikaan ja valkoviinipullon pohjat.

Valkoviinissä haudutettu kurpitsa

n. 600g kurpitsaa
1 dl valkoviiniä
2 valkosipulin kynttä
4 rkl oliiviöljyä
2 rosmariinin oksaa (myös kuivamauste käy, 2tl )
suola+pippuri

Image

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Laita pannulle öljy sekä kevyesti murskatut valkosipulin kynnet ja kuumenna kunnes valkosipli alkaa saada vähän väriä. Lisää sitten kurpitsakuutiot. Kypsennä ja kääntele niitä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes nekin alkavat saada jo hieman väriä. Laske sitten lämpöä ja lisää viini sekä mausteet. Anna kypsyä hiljalleen ja viinin nesteen haihtua pois. Tämä vie noin 15 minuuttia.

Varmista, että kurpitsat ovat kypsyneet (ei tarvitse olla ylipehmeitä) sopivasti ja tarjoile!

Image

– Laura

Advertisements