Punaviinipäärynät

Punaviinipäärynät ovat jotenkin konstailemattomia ja romanttisia, hienostuneesti lämpimän mausteisia ja kepeitä samaan aikaan.

Tarvitset:

Päärynöitä
3 dl punaviiniä
2 dl vettä
200 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl neilikkaa (tai 3 kokonaista mausteneilikkaa)
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Image

Kaada punaviini, vesi ja sokeri ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Kuori sillä välin päärynät ja  viillota sitten niiden alavartalot.

Image

Lisää mausteet keitinliemeen ja hetken päästä laita päärynät myös kattilaan.

Image

Anna päärynöiden kiehua hiljalleen 15-20min (koosta riippuen) ja käänetele niitä välillä, jotta maku imeytyy joka kohtaan. Päärydöiden on tarkoitus pehmetä iukan, mutta ei kuitenkaan muussaantua, joten tarkkaile tilannetta!

Tarjoa päärynät lämpiminä sellaisenaan tai halutessasi vaniljajäätelön/kastikeen kera.

Image

Herkkuhetkiä,

Laura

Mainokset