Ruusupulla

Kaunis ja varsin mehukas pullaversio!

Tarvitset:

Annos tavallista pullataikinaa
Voita/margariinia
Kanelia
Sokeria
Omenoita
(munaa voiteluun)

Valmista pullataikina. Kohota taikina perinteisesti huolella ja kun se on valmis, kauli siitä max. 0,5cm paksuinen levy. Voitele levyn pinta ja ripottele siihen kanelia ja sokeria.

Viipaloi omena (älä kuori!) ohuiksi viipaleiksi siten, että jokaiseen viipaleeseen jää kaarevaksi sivuksi kuorellinen osa. Laita omenasiivut hetkeksi mikroon, jotta ne pehmenevät taipuisiksi ja kuumenevat.

Asettele omenasiivut riviin taikinalevyn yläpäähän. Siivut saavat tulla millin pari taikinan ylikin ja mennä vaikka vähän limittäinkin. Leikkaa suikale taikinalevystä omenasiivujen alapuolelta taikinapyörän avulla ja rullaa ruusuke kasaan. Nipistä taikinaa siten, että ruusu pysyy muodossaan. Nosta pellille ja valmista seuraava rivillinen.

Kuva

Kuva

IMG_0699

Voitele munalla halutessasi ja paista uunissa 225°C:ssa 8-12 minuuttia.

Kuva

– Laura

Mainokset