Papupihvit

Olin ystäväni Ainon luona kylässä ja kokkailimme illalliseksi vegaaniruokaa. Löysimme netistä reseptin jota muokkasimme hieman omanlaiseksemme. Näistä papupihveistä kastikkeineen tuli oikein maukkaita ja niiden valmistus oli varsin mutkatonta.

Tällä reseptillä tulee noin 20 pihviä, jolla ruokkii 3-4 nälkäistä napaa.

Tarvitset:

2 tölkkiä kidneypapuja
1,5 dl quinoaa
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl chiliä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl kanelia

Huuhtele quinoa ja laita se kypsymään kattilaan pienen vesimäärän ja kasvisliemikuution kanssa. Huuhtele myös pavut. Laita ne kulhoon ja muussaa. Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla öljytilkan kanssa. Laita uuni kuumenemaan 200°C!

Kuva

Lisää kuullotetut sipulit mausteiden kanssa murskattujen papujen joukkoon ja sekoita. Kun quinoa on kypsää ja kaikki vesi haihtunut, lisää nekin kulhoon ja sekoita vimmasti, jotta kaikki ainekset menevät kunnolla sekaisin. Jos pihvimassa vaikuttaa vieläkin vetiseltä eikä tunnut pysyvän kasassa, voit lisätä muutaman ruokalusikallisen perunajauhoja.

Kuva

Pyörittele massasta kostutetuin käsin pihvejä ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pihvit eivät kohoa paistaessa, joten ne voi laittaa lähekkäin.

Kuva

Paista pihvejä 10 min ja käännä ne sitten ympäri. Paista toiset 10 min (yhteensä 20 min siis). Jos haluat, voit käyttää niitä vielä pikaisesti pannulla, mutta ei ole välttämätöntä. Minusta ne olivat tarpeeksi rapsakoita uunituoreinakin, mutta pikapaistolla niihin saa vielä sen viimesen kullaruskean värisilauksen jos mielii 🙂

Kuva

Tarjoile raikkaan salaatin ja kastikeen kera.

Jogurttikastike

purkillinen luonnonjogurttia / maustamatonta soijajogurttia
kourallinen tuoretta korianteria
1/2 tl tuoretta inkivääriä
1 tl sitruunamehua
(hyppysellinen suolaa)

Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytymä hetken verran jääkaapissa.

Advertisements