Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto

600 g kukkakaalta
500 g perunaa
50 g purjoa
2 valkosipulin kynttä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä
1 tl muskottipähkinää
1 l vettä
(40g parmesaani-/pecorino-raastetta)

Kuva

Kuori perunat ja paloittele kaikki kasvikset.

Kuva

Lisää kattilaan öljy ja valkosipuli ja paista pieni hetki. Valkosipuli ei saisi päästä ruskistumaan, mutta se saa lämmitellä kuumassa öljyssä sen verran että maku irtoaa. Lisää sitten heti perään kasvikset, vesi ja kasviliemikuutio.

Anna kiehua, kunnes kaikki kasvikset ovat pehmenneet kunnolla. Lisää sitten muskottipähkinä.

Kuva

Kun kasvikset ovat pehmenneet, ota kattila liedeltä ja lisää halutessasi juustoraaste. Survo sauvasekoittimella keitto tasaiseksi ja tarkista maku. Anna toki vetäytyä hieman ennen tarjoilua. Koristele keitto muutamalla tuoreella purjorinkulalla.

Kuva

– Laura

Mainokset